Er der balance mellem biodiversitetsindsatser og ESG-rapportering hos jer?

Selv om det er vigtigt at have styr på sin rapportering, og what, how og when fylder en hel del i mange virksomheder i øjeblikket, så skal der være balance i sagerne.


*Har I fået kortlagt naturværdier og naturpotentialer på jeres arealer?

*Har I en plan for hvor I vil gøre noget for biodiversiteten, og hvad I vil gøre?

*Er I gået i gang med nogle af indsatserne?

For det, det handler om i virkeligheden, er de indsatser vi gør for at stoppe tabet af biodiversitet. Det tager tid, fra frøet er spiret, til der kan måles en effekt.

LIGE NU BLOMSTRER MIRABELLERNE - DET GIVER FØDE TIL DE VILDE BESTØVERE
Rigtig meget endda, for træerne sætter tusindvis af blomster.

Mirabeller er de første af mange hvidblomstrende træarter til at skyde foråret i gang. De holder i reglen blomstringen længe, over nogle uger.

Så følger kirsebær, slåen, hyld, røn, æble, pære og hvidtjørn. Naturen er så viseligt indrettet, at når den ene træart er ved at være afblomstret og bestøvet, så springer den næste ud. Sådan fortsætter det indtil juli.

Hvis I vil gøre noget for de vilde bestøvere, så plant hvidblomstrende træer solitært, i grupper, som krat, læhegn eller skovbryn afhængig af, hvor meget plads I kan afse til naturen.

Der findes hjemmehørende hvidblomstrende træarter til alle jordtyper, så længe jorden ikke er decideret vandlidende. De er derfor et rigtig godt alternativ til blomsterengen, der kan være en udfordring på ler- og muldbund.

Mirabeller spredes også med fuglene. Til sommer er frugterne klar, og de er en yndet spise blandt flere fuglearter. Især drosselfugle er glade for frugterne. Derfor har mirabelleplanter det med at dukke op i hække og buskadser og som underetage i skovene.

Og som et plus, så er dynerne af hvide blomster en fryd at se på. Insekternes summen og fuglenes sang bidrager også til fortællingen om et levende miljø.

Har I styr på hvilke frø og planter, der gavner den vilde natur i jeres lokalområde?

Det er ikke ligegyldig, hvad der puttes i jorden, hvis formålet er at gavne biodiversitet. Planterne skal være egnede til voksestedet, og så skal de understøtte arter, som findes - eller forventes at være - i lokalområdet. Det bidrager til at øge levestedskvaliteten, så jeres indsatser får effekt for naturen og ikke kun for øjet.

Læs mere om biodiversitet

Næste
Næste

Kan biodiversitetstiltag i bymiljøer bidrage med noget fornuftigt?